tisdag 21 september 2010

Release av nytt nummer, bokmässa och jubileumsfest!

NYTT NUMMER OM KONSTNÄRLIGA SAMARBETEN

Nya numret av Paletten får sin premiär på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg och vi firar med mingel i Palettens monter torsdagen den 23 september kl 18.00.

Det nya numret kretsar kring konstnärliga samarbeten och har gjorts av en gästredaktion med medlemmar från Palettens nya styrelse som inkluderar konstnärerna Frida Yngström, Jennie Sundén och Åsa Norberg. Bland de medverkande i numret finns konstnärerna Kalle Brolin, Angelica Olsson, Magdalena Rapala, Amanda Herman och Jan Svenungsson samt konstnärskollektiven Dånk! och S-U-B.

Numret kommer att skickas ut till prenumeranter och butiker nästa vecka.

PALETTEN PÅ BOK- OCH BIBIOTEKSMÄSSAN

Paletten kommer att ställa ut på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 23-26 september. Ni hittar oss i monter C00:09 tillsammans med Konstnären och ArtMonitor.

Tillsammans med ArtMonitor arrangerar Paletten också ett seminarium som ingår mässans konferensprogram. "I rummet och mellan pärmarna" är rubriken på seminariet som kommer att hållas med Palettens redaktör Sophie Allgårdh, konstkritikern Sinziana Ravini och konstnären Andreas Gedin torsdagen den 23 september kl. 16.30 i sal J2. Under mässan kommer vi att ha ett antal specialerbjudanden i montern.

PALETTEN NOMINERAD TILL ÅRETS KULTURTIDSKRIFT

Paletten är även nominerad till Årets kulturtidskrift av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter och har därmed chansen att ta hem prissumman på 40 000 kronor. Pengarna är skänkta av den litterära akademin Samfundet De Nio. Juryn som i år haft sina möten i Norrbotten består av Peo Rask, Ida Folkesson, Ingrid Fredriksson, Erik Jonsson och Mattias Alkberg. Priset delas ut av författaren Niklas Rådström.

Priset kommer att delas ut vid en festlighet på Världskulturmuseet på fredag kl 19.00.

JUBILEUMSFEST PÅ RÖDA STEN DEN 2 OKTOBER

Paletten firar 2010 sju decennier av obruten utgivning! Första lördagen i oktober ges en stor jubileumsfest för Paletten på Röda Sten i Göteborg. Under kvällen kommer Elin Wikström och Karl Hallberg medverka med varsitt performanceverk, The Marble Fauns och Agnes Mercedes spelar live, en videoinstallation av den holländska videokonstnären Iris Piers visas och dj-kollektivet Various Artists spelar skivor.

Det hela går av stapeln lördagen den 2 oktober kl. 19-02 i Katedralen på Röda Sten. Inträde kostar 90 kr och det går att förköpa på www.pusterviksbiljetter.se